Buchanan House, Glasgow

Buchanan House was extended and refurbished by a separate design team in works that completed 2002. That project was subject to dispute on suitability of the façade by the Landlord and Tenants.

CDA were introduced, as a direct client appointment to McLaughlin & Harvey to advise on replacing the façade and rectifying defects.

CDA were integral to the project, assisting stakeholders and MCLH by developing a phasing strategy allowing occupation during the works, co-ordinating new building envelope proposals including rainscreen detailing, composite cladding and curtain walling proposals and reviewing building fire compliance including revised fire-stopping, compartmentation strategy and details to prevent spread of fire to adjacent buildings.

The rectification works completed late 2019.

  • Client − McLaughlin & Harvey
  • Main Contractor − McLaughlin & Harvey
  • Architect − CDA
  • Structural Engineer − Acies
  • Services Engineer − TUV-SUD Wallace Whittle
  • Quantity Surveyor − Thomson Gray
  • Photography − © CDA
  • Completion − 2019